Frågor & Svar

Har jag fått albinosyrsor?

Nej det har du inte, när syrsorna ömsar skinn för att växa större och då när syrsorna kryper ur sitt gamla skinn är det nya skinnet alldeles vit och mjuk, under dessa timmar är syrsorna särskilt utsatta för fara eftersom syrsorna inte kan försvara sig då.

Varför säljer ni inte gräshoppor?

Anledning att vi inte säljer gräshoppor är att gräshoppor bär på ett virus. Symptomen är röda stjärtar samt blodig avföring.  Sedan är gräshoppor mellanvärd för allehanda parasiter, nematoder, inälvsmaskar mm.  Vill man undvika detta måste man odla maten själv inomhus vilket gör att det blir för kostsamt . Sist men inte minst är gräshoppor stark astma framkallande hos känsliga personen. Varje år dör många människor i astma attacker när gräshoppor svärmar i sitt hemland.

Har jag fått för lite syrsor?

Nej, det har du inte, det som händer att när man räknar sina syrsor under ett antal veckor och skriver upp hur många syrsor du har gett till ditt djur, fattas det t.ex. 50 st. utav 200 syrsor du hade från början. Anledning till det är att syrsorna är kannibaliska. Oftast när syrsorna ömsar och inte kan försvara sig, kan dom bli uppäten. Man kan motverka det något så där med att ge mycket protein i maten, och att ha många gömplatser (se skötselråd).

Kan man hämta insekter direkt hos er?

Ja, det kan man, efter överenskommen tid. Vi har då en minimum order på 200 kr . 

Kan jag frysa in insekter?

Ja, det är en bra idé att frysa in en del insekter och träna sina djur att ta upptinade insekter. Du kan blanda med levande syrsor och tinnade, man matar då med t.ex. pincett. Börja med levande först sedan upptinade osv. Det underlättar om ditt djur kan ta upptinad, t.ex. under vintern när det är så pass kallt att det inte går att skicka. Det är inte det optimala men bättre än att stå utan.

Hittar du inte svar?

Kontakta Cricket Express

https://www.facebook.com/cricketexpress.se/
robert@cricketexpress.se